Pogibija Sadamovih sinova smanjiće napade na vojnike SAD

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2003.

12:30

Default images

Američki administrator u Iraku Pol Bremer rekao je u sredu da se nada da će pogibija dvojice sinova Sadama Huseina, ubijenih prethodne noći u žestokim borbama u Mosulu, smanjiti broj napada na američke vojnike u Iraku. "To će sigurno doprineti našoj bezbednosti, iako se u narednim danima očekuju i osvetnički napadi", rekao je Bremer američkoj tv-stanici ABC. "Moramo imati na umu da se priličan broj napada na američke vojnike zasnivao na ideji da će se na ovaj ili onaj način porodica Husein vratiti na vlast. Sada se to neće dogoditi, dvojica među njima su mrtvi, a uskoro ćemo doći i do oca", dodao je Bremer. On je, međutim, priznao da bi u bliskoj budućnosti moglo da dođe do povećanog broja napada na američke vojnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: