G17 plus nezadovoljna Đelićevim odgovorom

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2003.

15:07

Default images

Stranka G17 Plus saopštila je u ponedeljak da je nezadovoljna odgovorom ministra finansija i ekonomije u Vladi Srbije Božidara Đelića na pitanje da li su Vladini činovnici Zoran Janjušević i Nemanja Kolesar u zakonskom roku prijavili porez na dohodak građana i ponovo je zatražila odgovor na isto pitanje. "Imamo u vidu da je Janjušević samo u jednoj transakciji sa računa sejšelske firme primio 26 miliona dinara, a Kolesar sa istog računa 19 miliona dinara, a da su građani obavezni da prijave sva lična primanja koja su prošle godine prešla iznos od 688.000 dinara", saopštava G17 Plus.

 Ova stranka podseća da su poreske prijave tajna, ali s obzirom da se radi o visokim funkcionerima Vlade, čiji je rad javan, dokument mađarske policije pobuđuje osnovanu sumnju da su oni uključeni u nezakonite transakcije. Kaznene odredbe Zakona o poreskom postupku, podseća G17 Plus, odnose se na one koji ne plate porez, ali i na nadležne poreske organe koji ne utvrde stvarni iznos poreza za plaćanje. "Za to krivično delo", saopštava G 17 plus, "u slučaju poreske utaje iznad tri miliona dinara, predviđena je kazna od jedne do 10 godina zatvora", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: