Šljivančanin do sredine sledeće sedmice u Hagu

Izvor: B92, SRNA

Subota, 14.06.2003.

18:10

Default images

Ministar pravde u Vladi Srbije Vladan Batić izjavio je Srni da postoji mogućnost da haški optuženik Veselin Šljivančanin do sredine iduće nedelje bude isporučen Tribunalu. Sudija Okružnog suda u Beogradu saslušao je juče Šljivančanina i doneo rešenje o pritvoru. Šljivančanin ima rok za žalbu od 48 sati, koju će, ako bude podneta, rešavati Vrhovni sud Srbije, objasnio je Batić. Ukoliko Vrhovni sud odbije Šljivančaninovu žalbu, rešenje istražnog sudije Okružnog suda postaje pravosnažno, čime se završava pravni deo priče. Na kraju ministar za ljudska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić donosi konačnu odluku o ekstradiciji. Batić je ocenio da bi čitava procedura mogla biti završena za četiri do pet dana.

Advokat haškog optuženika, Goran Petronijević za B92 prenosi da se video sa svojim klijentom u Centralnom zatvoru. "Rekao je da, kad je pročitao optužnicu, par puta reagovao na neke stvari koje su apsurdne onako kako je napisano u optužnici. Rekao je da su gotovo sve tvrdnje optužnice u odnosu na njega netačne, sve sem osnovnih podataka i toga da je on tamo bio i učestvovao u tim operacijama. Sve ostalo što je vezano za glavno optuženje i za navodne zločine je, u odnosu na njega, netačno. To je ono što je on rekao, i nažalost, opet kažem, doćićemo u situaciju da mi to opet dokazujemo", rekao je Petronijević.Kako B92 nezvanično saznaje, posle incidenata do kojih je došlo u toku akcije hapšenja Veselina Šljivančanina, policija je privela predsednicu Odbora za oslobađanje Šljivančanina Vesnu Gojković kao i lidera Partije Demokratske levice Aleksandra Vulina, koji su zadržani na informativnom razgovoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: