Stanišićev advokat: medicinska ispitivanja do početka sledeće nedelje

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2003.

08:51

Default images

Advokat bivšeg šefa Službe državne bezbednosti Jovice Stanišića Vladan Vukčević izjavio je za B92 da bi medicinska ispitivanja kojima je podvrgnut Stanišić trebalo da budu završena do početka sledeće nedelje. Vukčević, ujedno, ističe da bi nakon toga bila doneta odluka kada će Jovica Stanišić otići u Hag. On je podsetio i na činjenicu da je bivši šef DB-a i pre podizanja optužnice u Haškom tribunalu bio u kontaktu sa istražiteljima Tribunala: "Oni su sa njim obavljali duge, bezbrojne razgovore, gde je on jasno izrazio svoj stav da će se odazvati dobrovoljno, pozivu Haškog tribunala, bez obzira u kom svojstvu. E, od 1. maja je to njegovo svojstvo determinisano podizanjem optužnice. Idemo tamo kao okrivljeni, ništa u svom stavu on nije promenio, on će se, dakle, dobrovoljno odazvati Haškom tribunalu onog   istog trenutka kada mu to zdravlje dozvoli i to ne po našoj oceni, nego po oceni konzilijuma lekara koji je istražni sudija odredio", kazao je Vukčević.

Vukčević je dodao da nema nikakvih kalkulacija u vezi sa Stanišićevim pojavljivanjem pred Haškim tribunalom i da je njegovo loše zdravlje jedini razlog što u Hag neće putovati sa Frankom Simatovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: