Čović: Mitrovićevi navodi gomila laži i kleveta

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2003.

09:53

Default images

Povodom optužbe potpredsednika Vlade Srbije Nebojše Čovića da vlasnik TV "Pink" Željko Mitrović priprema napad na njega i da je svojim urednicima naredio da ga u emisijama te kuće što više kompromituju, oglasio se i Mitorivć, najavom tužbe protiv Čovića. Mitrović je u saopštenju Čovića optužio za loše rezultate na Kosovu i poručio da će na sudu imati prilike da odgovori zbog čega mu smetaju zahtevi za utvrđivanje njegove odgovornosti za raspolaganje finansijskim sredstvima iz budžeta i iz donacija za Kosovo. Mitrović je Čovića optužio i za pokušaj mešanja u uređivačku politiku "Pinka" i da je od te kuće tražio da sponzoriše njegov košarkaški tim. "Čović će biti u prilici da na sudu objasni strukturu vlasništva i finansijskog poslovanja fabrike FMP i moguće sukobe interesa u sponzorskim i donatorskim transakcijama vezanim za košarkaški klub FMP Železnik", poručio je Mitrović. On je Čovića doveo u vezu s “mističnim transferima igrača kluba FMP Železnik” i s vlasnicima piramidalnih banaka Jezdimirom Vasiljevićem i Dafinom Milanović.
U izjavi za B92 Nebojša Čović kaže da su Mitrovićevi navodi “gomila laži i kleveta”. "Što se tiče kosovskih Srba i njihovih nastupa i pitanja i kritika Vlade i mene, nijedan medij ne treba da bude zatvoren ako su te kritike normalne, konstruktivne, ako u sebi ne sadrže klevete. Košarkaški klub FMP Železnik se finansira isto onako kako se finansiraju i sponzorišu i Crvena zvezda i Partizan i mnogi drugi klubovi u ovoj zemlji. Što se spominjanja Jezde i Dafine tiče, određena njihova saslušanja su bila čak možda i u pojedinim trenucima i pokušaji da se tendenciozno nešto isforsira protiv Čovića", rekao je on. Čović je dodao i da nikada nije imao ideju da "Pink" sponzoriše FMP Železnik i da se nije mešao u uređivačku politiku te televizije. On je istakao da se "ne postavlja pitanje o FMP i Kosovu, već pitanje Željka Mitrovića, odnosno u čije ime on sve to radi i zašto". "Mislim da je on shvatio da mi nećemo podržati dodelu frekvencija 'Pinku', a i mi smetamo, i stranka i ja, nekim pojedincima, jer se zalažemo za produžetak borbe protiv kriminala, s proverama svega što se događalo posle 5. oktobra. To će se desiti, hteli to neki ili ne. Mogu oni da daju Mitroviću kakve god hoće podatke, mogu da pričaju šta god hoće, ali to će se desiti", kaže Čović.

Čović je prihvatio Mitrovićev predlog da se njih dvojica pojave na TV-duelu, ali ne na "takvoj televiziji kakva je 'PINK'".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: