Krivična prijava protiv vozača Ministarstva poljoprivrede

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2003.

13:16

Default images

Porodica poginule Katarine Marić pokrenuće privatne tužbe protiv vozača Bakalova  i ministra Dragana Veselinova, jer smatraju da je on saučesnik u nesreći. Majka Katarine Marić, Ljiljana u razgovoru za B92 kaže da je bahatost ubila njenu ćerku: "Vozač je ubio moje dete, a ministar je podstrekač, jer ništa nije preduzeo da to spreči, da kaže: stani čoveče, ne vozi toliko brzo, nisu bombe. Pa ne znam šta da je, ljudi. Sutra će nastradati neko drugo dete", kazala je Marić.

Ljiljana Marić kaže da su porodici telegrame saučešća poslali premijer Zoran Živković i gradonačelnica Radmila Hrustanović, a da na sahrani nije bilo nikog od zvaničnika Vlade. Ljiljanu Marić posebno je pogodio način na koji je ministar Dragan Veselinov pokušao da joj izjavi saučešće: "I zvonio je telefon, neko se od rodbine javio, kaže: sekretarica ministra Veselinova. Ja uzmem slušalicu, sekretarica kaže da ministar hoće da vas čuje. S one strane bećarac… bećarac, ljudi, bećarac! I onda se on javio".

Kako je Radiju B92 rečeno u Trećem opštinskom tužilaštvu, tokom dana bi trebalo da bude određeno koji će se tužilac baviti tim predmetom. Posle toga, najverovatnije u utorak, biće odlučeno da li će protiv vozača ministra poljoprivrede Dragana Veselinova biti pokrenuta istraga za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Ljiljana Marić napominje da pravda mora biti zadovoljena. “Ako Vlada Srbije tvrdi da u ovoj zemlji niko nije nedodirljiv onda bi trebalo da budu kažnjeni svi koji su krivi za nesreću” kaže Ljiljana Marić. O pogibji Katarine Marić u utorak u Kažiprstu Radija B92, govore i ministar prosvete Gašo Knežević i advokat vozača Čedomir Nebrigić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: