TV Abu Dabi emitovala snimke poslednjeg Sadamovog govora

Izvor: B92

Petak, 18.04.2003.

20:55

Default images

Satelitska televizija Abu Dabi emitovala je u petak snimke bivšeg iračkog predsednika Sadama Huseina od 9. aprila kako se kreće medju masom ljudi u Bagdadu, na dan kada su američke snage ušle u centar iračke prestonice. Televizija je takodje emitovala audio snimak koji je nazvala "poslednjim govorom" Sadama Huseina. Abu Dabi je prva televizija koja tvrdi da poseduje snimke Sadama Huseina koji pokazuju da je on preživeo intenzivna bombardovanja zgrade gde se navodno nalazio. Bela kuća nije posebno reagovala na te snimke. "Ne znamo gde je Sadam, ali sigurno znamo da on više ne kontroliše Irak", rekao je jedan portparol Bele kuće i ocenio da Sadam više ne predstavlja pretnju ni iračkom ni američkom narodu niti svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: