Štajnerova odluka znači političku destabilizaciju Kosova

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2003.

21:53

Default images

Šef Koalicije Povratak Dragiša Krstović izjavio je u utorak da će odluka šefa UNMIK-a Mihaila Štajnera o prenosu ovlašćenja na kosovske institucije sasvim izvesno izazvati političku destabilizaciju prilika na Kosovu. U izjavi SRNI Krstović je rekao da Štajner, uprkos protivljenju Srba, nastavlja da realizuje svoje ciljeve i namere. On je najavio da će konačnu odluku o statusu Srba u kosovskim institucijama koalicija Povratak doneti na zatraženim hitnim sastancima sa premijerom Srbije Zoranom Živkovićem, predsednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem i ministrom inostranih poslova Goranom Svilanovićem.Predsednk Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Momčilo Trajković ocenio je odluku o prenosu ovlašćenja kao veliku Štajnerovu grešku, kojom je udaljio srpsku i albansku zajednicu, ali i UNMIK od Srba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: