Izjava skupa Pakta za stabilnost u znak sećanja na Đinđića

Izvor: B92

Subota, 29.03.2003.

10:28

Default images
Učesnici 5. Segedinske konferencije Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope usvojili su u petak zajedničku izjavu u znak sećanja na ubijenog premijera Zorana Đinđića  i podrške reformama u Srbiji. U njoj se navodi da je premijer Đinđić imao istaknutu ulogu u demokratskom preobražaju Srbije i izražava iskreno uverenje da će, i pored tragičnog događaja, Srbija, kao i državna zajednica Srbije i Crne Gore, ići putem demokratizacije, izgradnje pravne države, civilne kontrole vojske i borbe protiv organizovanog kriminala. Učesnici konferencije u Segedinu su – kako navodi list Mađar so - izrazili i uverenje da će prijem Srbije i Crne Gore u Savet Evrope dati novi zamah demokratskom preobražaju u zemlji i da će ona postati deo demokratske Evrope. Na konferenciji u Segedinu, na kojoj se raspravljalo o pitanjima reformisanja institucija, zamenik državnog sekretara u mađarskom Ministarstvu spoljnih poslova Jene Boroš je u ime domaćina rekao da je Mađarska zainteresovana za stabilizaciju Balkana i izgradnju saradnje i bezbednosti i da je "zbog toga smatrala značajnim da se ova  konferencija posveti Zoranu Đinđiću, koji se borio za te ciljeve".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: