NOVI PROTEST ZBOG PREUZIMANJA TOPIONICA U ZVECANU

Izvor: B92

Petak, 18.08.2000.

22:28

Default images
Radnici kombinata Trepce i gradjani Zvecana protestovali su i u petak ujutru i uvece zbog toga sto je medjunarodna uprava preuzela topionicu olova u ovom kombinatu. Oba protesta su protekli bez incidenata. Ujutru je pred vise stotina radnika i zitelja govorio inzenjer Dragisa Djokovic, ujedno i predsednik opstinskog odbora Demokratske stranke Srbije, koji je rekao okupljenima: "Ne mozemo suprotstavljati medjunarodnoj zajednici, vec sa njima moramo da pregovaramo". On je upozorio rukovodstvo kombinata da se problemi "Trepce" ne mogu resavati na sastancima u Beogradu, gde je u utorak odrzana sednica Upravnog odbora, ili u Novom Pazaru. Djokovic je rekao da ce se u Novom Pazaru odrzati sednica poslovodstva kombinata, jer generalnom direktoru "Trepce", Novaku Bjelicu, sef UNMIK-a je zabranio ulazak na teritoriju Kosova. "Necemo pristati da 850 radnika iz Trepce bude premesteno u Novi Pazar ili Rasku, kako je to najavio Bjelic", naglasio je Djokovic, prenosi Beta. Vecernji protest radnika topionice olova u Zvecanu u organizaciji Srpskog nacionalnog veca trajao je petnaestak minuta, javio je za B2-92 novinar mitrovackog Radija "Kontakt plus" Djordje Ostojic. Pred oko 2000 radnika na protestu je govorio dr Dragisa Milovic clan SNV-a. On je pred okupljenim prozvao odgovorna lica i direktora topionice porucivsi im da instrukcije ne salju iz Beograda, vec da podele sudbinu sa svojim radnicima. "Direktorima koji nude mogucnost zaposlenja u Srbiji i onima koji istovremeno iskoriscavanju tezak polozaj radnika za svoju predizbornu kampanju porucujemo da moraju da znaju da Trepca nije vlasnistvo pojedinaca", naglasio je Milovic i pozvao radnike i gradjane da se ponovo okupe u znak protesta u ponedeljak ujutru ispred kapije topionice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: