Safah: U bombardovanju poginulo 49 civila

Izvor: B92

Petak, 28.03.2003.

09:20

Default images
Irački ministar informisanja Mohamed Saed al Sahaf izjavio je u petak da je u američko-britanskom bombardovanju u četvrtak poginulo 49 civila dok je 208 osoba ranjeno, a da je najviše gubitaka pretrpeo grad Nadžaf, u centralnom delu zemlje. On je rekao da su žrtve nastradale od kasetnih bombi, iako je Britanija saopštila da ne koristi takve bombe u ratu.

U Bagdadu je u bombardovanju poginulo sedam civila dok su 92 ranjena. Jedanaest osoba poginulo je u Kerbali, saopštio je još irački zvaničnik. On je rekao da je u Basri od početka bombardovanja poginulo 116 osoba, dok je 695 ranjeno.

Irački ministar izjavio je da lidere anglo-američke koalicije treba izvesti pred sud za ratne zločine zbog konstantnih napada na javne zgrade. "Amerikanci i Britanci učestalo napadaju vladine zgrade - kao da nema ljudi u zgradama vlade, kao da zgrade vlade nemaju veza sa civilima", rekao je Sahaf.

On je odbacio i spekulacije da će iračke snage upotrebiti hemijske otrove i rekao da je vrlo moguće da će takvo oružje upotrebiti neprijateljske snage u očajanju. "Oni poseduju mnoge vrste oružja za masovno uništenje. Moguće je da će počiniti svakakve ludosti", rekao je Sahaf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: