"Poruka za nastavak konsolidacija demokratskih snaga"

Izvor: B92

Petak, 14.03.2003.

08:49

Default images
Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Jan Kavan izjavio je da je sraman zločin nad premijerom Srbije Zoranom Đinđićem shvatio kao poruku i izazov svima da nastave borbu za konsolidovanje demokratskih snaga u svetu. U govoru na početku zasedanja Generalne skupštine, Kavan je rekao da ga je vest o smrti premijera Srbije šokirala i lično pogodila, jer je Đinđić bio njegov prijatelj i saborac za ljudska prava. On je istako da je s Đinđićem počeo da sarađuje još u vreme kada su oba bili disidenti i borili se za ljudska prava, a da je kasnije, kada su postali državnici, njihova saradnja imala zajednički cilj da demokratizuje centralnu Evropu i stvori bolji svet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: