Nije razmatran Predlog deklaracije o nezavisnosti

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.02.2003.

14:23

Default images
Predsedništvo Skupštine Kosova odlučilo je u ponedeljak na sednici da inicijativu grupe poslanika za usvajanje deklaracije o suverenom i nezavisnom Kosovu ne uvrsti u dnevni red narednog zasedanja parlamenta, 13. februara. Ramuš Tahiri, politički savetnik predsednika Skupštine Nedžata Dacija, izjavio je da je predsedništvo Skupštine Kosova odbacilo predlog deklaracije o nezavisnosti Kosova, koju je prošle nedelje podnela grupa od 42 poslanika. "Članovi predsedništva su razmatrali inicijativu, ali o njoj nisu glasali. Dogovoreno je da o tom veoma važnom pitanju parlamentarne partije nastave konsultacije, a neophodan je konsenzus tri vodeće stranke kosovskih Albanaca", rekao je Tahiri. On je dodao da stranke imaju jedinstven stav da razgovori o tom pitanju budu nastavljeni. Bajram Kosumi, član Predsedništva iz Alijanse za budućnost Kosova, stranke koja je predlagač deklaracije, napustio je sednicu. Kosumi je rekao da je današnja odluka Predsedništva u suprotnosti sa pravilnikom o radu Skupštine. Član predsedništva skupštine iz srpske koalicije "Povratak" Oliver Ivanović rekao je da je kod albanskih članova Predsedništva preovladao stav da ta inicijativa ne bi trebalo da se nadje na dnevnom redu, jer izlazi izvan okvira kosovskih institucija i Ustavnog okvira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: