"Parada će se održati po planu"

Šetnja u okviru Parade ponosa, centralnim gradskim ulicama biće danas održana kako je i planirano, rekao je Tanjugu jedan od organizatora Goran Miletić.

Izvor: B92, Blic

Subota, 27.09.2014.

15:40

Default images

Član organizaciong odbora Prajda Goran Miletić rekao je da taj odbor nije tokom večeri dobio informaciju da je na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti zabranjeno održavanje Prajda.

"Po zakonu u ponoć je istekao rok kada smo trebali da budemo obavešteni o zabrani, a pošto se to nije desilo Prajd će biti održan kako je i najavljeno", rekao je on.

Miletić je objasnio i da u slučaju zabrane organizatori moraju biti pozvani da im se uruči rešenje o zabrani, i dodao da se to nije dogodilo.

Organizatori Prajda su juče najavili okupljanje u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a učesnici će moći da dođu iz tri pravca - iz pravca Slavije, iz pravca Kneza Miloša od Londona i iz pravca Železničke stanice gde će biti i ulaz za novinare.

Bez zaključaka sa sednice Biroa

Sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti na kojoj bi trebalo da bude doneta odluka o Paradi ponosa počela je u subotu uveče, a prema nezvaničnim informacijama koje prenosi RTV, svi prisutni na sastanku su oko 23.00 napustili zgradu Vlade, bez iznošenja zaključaka sa sastanka.

Na sednici je trebalo da se donese odluka o tome da li će biti dozvoljeno održavanja Parade ponosa, najavljeno za nedelju u podne.

Zgradu Vlade u Nemanjinoj ulici obezbeđuju jake snage policije sa opremom za razbijanje demonstracija, javlja Blic, a prethodno je policija zaustavila građane koji su protestovali na Trgu republike, a potom i najavili okupljanje ispred Vlade.

Organizatori Parade ponosa istakli su danas da veruju da će Prajd zakazan za sutra biti održan, ali skreću pažnju na to da njegovo održavanje još nije izvesno, iako ove godine postoji povoljna klima da se to desi.

"Da li je podrška bila iskrena znaćemo sutra ako Prajd bude održan", rekao je predstavnik Organizacionog odbora Prajda Boban Stojanović.

Podsetimo, na prethodnoj sednici Biroa odlučeno da Parada ponosa neće biti zabranjena, ali da MUP zadržava pravo da je zabrani u bilo kom trenutku. Najavljena je i maršuta sutrašnje Parade ponosa koja počinje u podne ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, a biće završena na platou ispred Skupštine Beograda.

Okupljanje će trajati sutra do 12.30 ispred zgrade Vlade Srbije, a zatim će krenuti šetnja od Nemanjine ulice, zatim Ulicom kneza Miloša do raskrsnice na Trgu Nikole Pašića.

Potom će na platou ispred Skupštine Beograda biti održan skup kojim će Parad ponosa biti završena.

Sutra će na Paradu ponosa moći da se udje iz tri pravca - na punktu sa Trga Slavija ka Nemanjinoj ulici, iz pravca "Londona" na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Kralja Milana, i iz pravca Železničke stanice ka Nemanjinoj ulici, gde će biti ulaz i za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: