Vojska zauzela položaj: Raketni bacači usmereni ka srpskoj pokrajini VIDEO

Kopnene snage Vojske Srbije tokom jutarnjih časova, sa snažnom borbenom artiljeriom zauzele su položaj u mestu Kazmović u blizini Raške.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.12.2022.

17:53

Vojska zauzela položaj: Raketni bacači usmereni ka srpskoj pokrajini VIDEO
Foto: RINA

U mestu Kazmović u blizini Raške ka graničnom prelazu Jarinje raspoređen je veliki broj specijalaca, raketnih bacača kao i pripadnici Vojske Srbije.

"Tri raketna bacača velikog dometa usmereni su u pravcu južne srpske pokrajine spremni za delovanje, dok su vojnici raspoređeni na svakom metru. Sa ovog mesta se vidi granični prelaz koji je blokiran, kao i pripadnici KFOR-a", potvrđeno je za agenciju RINA. Takođe, situacija u južnoj srpskoj pokrajini je na ivici eskalacija.

Sinoć se u Zubinom Potoku čula raflana paljba, dok su pojedini naveli da je došlo do razmene vatre lokalnih Srba sa Kosovskom policijom. Kosovska policija saopštila je da nije bilo incidenata između njenih pripadnika i bilo kakvih grupa na severu Kosova.

"Zadaci koje je dobila Vojska Srbije biće u potpunosti sprovedeni i realizovani kao takvi. Situacija je složena, kompleksna, zahteva prisustvo Vojske Srbije duž administrativne linije i u narednim periodima Vojska Srbije, kao prag mira i stabilnosti, biće usmerena ka izvršenju. Raspolažemo sa svim informacijam detaljno. Morate da znate da će preduzete mere i dobijeni zadaci biti u potpunosti ispunjeni", kazao je medijima načelnik generalštaba Milan Mojsilovi Mojsilović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: