Sreda, 15.06.2022.

13:09

Si razgovarao s Putinom: Spremni smo

Kina je spremna da nastavi međusobnu podršku i saradnju s Rusijom kada je reč o pitanjima suvereniteta i bezbednosti, izjavio kineski predsednik Si Đinping.

Izvor: Sputnjik

Si razgovarao s Putinom: Spremni smo
EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN

On je danas telefonski razgovarao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. "Bez obzira na globalne promene u svetu, kinesko-ruski odnosi i dalje imaju dobru dinamiku razvoja", rekao je Si Đinping, a prenela Kineska državna televizija.

Prema njegovim rečima, Kina je spremna da sarađuje s Rusijom radi obezbeđivanja stabilnog razvoja bilateralne poslovne saradnje.

Oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je takođe potvrdio da su Putin i Si razgovarali, iako nije komentarisao o čemu je tokom razgovora bilo reči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: