Petak, 05.11.2021.

19:55

Žestoki obračuni ne prestaju: Vatra bukti na ulici, ranjeno najmanje 66 ljudi; "Nećemo dozvoliti" VIDEO

Nemiri u Bagdadu na protestima protiv ishoda prošlomesečnih izbora nastavljaju se i večeras.

Izvor: B92

Default images

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vide se šatori koji gore, a koje su zapalile bezbednosne snage Irana. Navodno, nezvanične informacije pokazuju da blizu zelene zone ima čak 66 ranjenih. Podsetimo, stotine demonstranata povezanih sa proiranskim snagama narodne mobilizacije izašlo je u petak na ulice u glavnom gradu Iraka, odbacivši ishod parlamentarnih izbora 10. oktobra i upali su u zelenu zonu u Bagdadu, koja uključuje vladine kancelarije i zgradu američke ambasade.

Iračko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u protestima u petak povređeno 125 ljudi: 27 demonstranata i 98 pripadnika snaga bezbednosti, a večeras je saopšteno da "nema povređenih zbog bojeve municije i nema smrtnih slučajeva". Demonstranti su držali slogane protiv iračke vlade i izborne komisije, tvrdeći da je glasanje bilo namešteno i odbacujući prošlomesečne rezultate.

"Nećemo vam dozvoliti da nam ukradete glasove", pisalo je na plakatu sa portretom iračkog premijera Mustafe al Kadimija i krstom na licu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: