PI: Sve ginekologe sumnjiče za mito

Pirotska policija uhapsila jednu osobu zbog sumnje da je davala mito i šest lekara ginekologa osumnjičenih za krivično delo primanje mita.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 26.05.2014.

10:52

Default images

Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita, uhapšen je Lj.Đ. (71), vlasnik privatne specijalističko-ginekološke ordinacije, dok su zbog primanja mita uhapšeni: Z.J. (59), A.M. (60), B.K.A. (48), B.Ć.V. (61), M.J. (59) i Z.P. (1961), svi lekari specijalisti ginekologije i akušerstva Doma zdravlja u Pirotu.

Sumnja se da je Lj.Đ., vlasnik privatne specijalističko-ginekološke ordinacije, izvršio krivično delo davanje mita tako što je, u periodu od 1. novembra 2011. do 31. decembra 2013. godine, ginekolozima iz Doma zdravlja Pirot davao procenat za svakog upućenog pacijenta na pregled.

Lekarima specijalistima ginekologije i akušerstva Doma zdravlja u Pirotu Z.J, A.M, B.K.A, B.Ć.V, M.J i Z.P. vlasnik privatne ordinacije isplaćivao je novac u visini od 10 posto od izvršene i naplaćene usluge od pacijenata koje su one upućivale na preglede u njegovu ginekološku ordinaciju, što ukupno iznosi 313.430 dinara.

Direktorka Doma zdravlja u Pirotu Vesna Janković je kazala da su sa Opštom bolnicom u tom gradu dogovorili da pacijentkinjama kojima je potreban hitan ginekološki pregled obave lekari Opšte bolnice, budući da su svi ginekolozi Doma zdravlja privedeni.

Ginekolozi Doma zdravlja su upućivali pacijente u privatnu ordinaciju a za uzvrat su dobijali 10 % zarade od svake obavljene analize u toj ordinaciji, iako se one mogu obaviti i o trošku Fonda. Protiv osumnjičenog Lj. Đ. već se vodi postupak zbog krivičnog dela prevare, jer je doveo u zabludu određeni broj pacijentkinja od kojih je uzeo krv za analizu, radi otkrivanja genetskih anomalija.

"Iznenađeni smo tom vešću i svi u Domu zdravlja smo od jutros u šoku. Obavestila sam zdravstvenu inpekciju i Ministarstvo zdravlja", rekla je Vesna Janković.

Privedeni lekari su danas saslušani u Višem tužilaštvu u Pirotu.

Više o tome pogledajte u našem prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: