Završeno zimsko zasedanje Parlamentarne skupštine SE

Izvor: B92

Petak, 31.01.2003.

14:16

Default images
Parlamentarna skupština Saveta Evrope završila je u petak zimsko zasedanje na kom su glavne teme bile doprinos SE u izradi ustava Evropske unije, sloboda medija i situacija oko Iraka. Na zasedanju koje je počelo 27. januara prijem Jugoslavije u punopravno članstvo te organizacije nije bio na dnevnom redu zbog kašnjenja u usvajanju Ustavne povelje zajednice Srbije i Crne Gore, ali su zvaničnici SE pozdravili usvaojanje Povelje u parlamentima Srbije i Crne Gore. Predsednik Parlamentarne skupštine SE Peter Šider je naveo da je time ispunjen uslov za prijem SRJ, ali je, ujedno, uputio apel vlastima da ubrzaju ispunjavanje obaveza preuzetih tokom procedure prijema. Švimer je ocenio da Jugoslaviji pripada mesto u evropskoj porodici, naglasivši izuzetnu važnost koju pridaje saradnji vlasti u Beogradu s Haškim tribunalom. Šider je prethodno, u razgovoru s novinarima, ukazao da bi Beograd trebalo da pruži "ubedljiviji dokaz" saradnje.

Naredna sednica Komiteta ministara na nivou šefova misija zakazana je za 3. februar. Na toj sednici trebalo bi da bude reči i o prijemu Srbije i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: