O Povelji i Zakonu u utorak, 4. februara

Izvor: B92

Petak, 31.01.2003.

12:55

Default images

Savezna skupština razmatraće u utorak, 4. februara, Ustavnu povelju Srbije i Crne Gore i Zakon o njenom sprovođenju. Predsednik Veća građana Savezne skupštine Dragoljub Mićunović najavio je da će Povelja i prateći zakon biti razmotreni na zajedničkoj sednici oba skupštinska veća. "Gledaćemo da debata bude što konstruktivinija, sažetija, kako bismo tog dana završili raspravu i proglasili novu državnu zajednicu. Kada to bude usvojeno i proglašeno, očekujem da ćemo za mesec dana uspeti da izaberemo sve potrebne predstavnike u institucijama, tako da u martu državna zajednica Srbije i Crne Gore počne da funkcioniše normalno". On je precizirao da će sednice jugoslovenskog parlamenta biti nastavljene sve do izbora skupštine nove državne zajednice Srbije i Crne Gore. Usvajanjem i proglašavanjem Ustavne povelje i Zakona o njenom sprovođenju u Saveznoj skupštini počinje primena tih dokumenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: