B92 u Kijevu: "Jedinice" drže grad

Demonstranti u potpunosti drže grad pod kontrolom, a "jedinice" pokreta Odbrana proveravaju ljude i vozila, javlja iz Kijeva reporterka B92 Aleksandra Godfroa.

Izvor: B92

Subota, 22.02.2014.

10:12

Default images

Najavljena promena ustava, prevremeni izbori i prelazna koalicijana vlada za demonstrante nisu dovoljni i oni smatraju da je to "malo za cenu plaćenu u krvi".

Liderima opozicije su zviždali kada su im objašnjavali postignuti sporazum između ostalog i zbog toga što su najavili vladu sa onima koji su naredili da se puca na demonstrante.

Kličko se kasnije čak i izvinio što se rukovao sa Janukovičem, a ovacije je doživeo "Desni sektor", koji je objavio da će držati pod opsadom sve zgrade dok Janukovič ne ode sa vlasti i dok se ne kazne svi koji su počinili zločine.

Komandant "Odbrane Trga nezavisnosti", objavio je da oni preuzimaju kontrolu nad gradom, "kao i da će uvesti red".

Tokom noći su "jedinice", u koje je Odbrana organizovana, preuzele ceo blok gde se nalaze Vrhovna rada, zgrada Vlade i Predsedništvo.

Demonstranti patroliraju ulicama, proveravaju ljude i automobile na izlazu iz Kijeva. Stoje na vratima zgrada koje drže pod kontrolom, a "obezbeđuju" i hotel "Ukrajina" i nekoliko kafića koji su tokom demonstracija postali njihova baza.

Svi zahtevaju hitnu ostavku Janukoviča, koji se u međuvremenu zaputio u Harkov na stranački kongres.

U međuvremenu, počinje i dvodnevna žalost u Kijevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: