Đurić kritikuje Nikolića i Antića

Član LDP Bojan Đurić kritikovao je što je predsednik Tomislav Nikolić odlikovao više predsednika SSSR i što je Oliver Antić posetio haške optuženike.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

20:20

Default images

Đurić je na skupštini Opštinskog odbora LDP-a u Užicu, naveo da je odluka predsednika Srbije da odlikuje "brojne obožavaoce Miloševića i Šešelja skandalozna", a kritikovao je i "nameru države da izdvaja dodatnu pomoć za optužene u Hagu".

"Srbi na Kosovu nemaju šta da jedu, dok se daju avionske karte i pomoć onima koji su u Hagu. Nikolić daje ordenje Miloševićevim i Šešeljevim obožavaocima, anonimnom nemačkom glumcu čija je jedina 'zasluga' to što je tražio da se ne usvaja Rezolucija o Srebrenici", rekao je Đurić, a saopšteno iz LDP-a.

Đurić je naveo i da je među osuđenima u Hagu Milan Lukić "čovek koji je vodio jedinicu koja je ljude izvukla iz voza da bi kasnije bili pobijeni".

"Malo Evrope, malo SSSR-a, malo pregovora s Prištinom, malo novčane povišice i privilegija za haške optuženike, dok na Kosovu narodne kuhinje nemaju hrane. Dok se SMS-ovima sakuplja pomoć za Kosovo, predsednik deli ordenje Putinu i Lukašenku. Pa nije Srbija šupa za čuvanje odlikovanja Putinu, ni onu titulu počasnog doktora nije poneo kada je prošli put bio u Srbiji", rekao je Đurić.

Đurić je naveo i da aktuelna vlast "pokušava da vodi dijalog sa Prištinom, da kopira politiku LDP-a", ali da je u tome neuspešna, "kao i svaki plagijator koji ne razume suštinu" i da "neće biti nikakve koristi ni za Srbe, ni za Albance ako sve izgleda kao da nas je Evropa naterala na nešto da bismo dobili datum".

"(Milovan) Drecun, pošto je uspešno odbranio Kosovo od samog sebe, sada postaje šef delegacije pri začetku vojnog saveza koji pravi Moskva. (Alekdsandar) Vulin je šef kancelarije za Kosovo. Poslanik vladajuće većine u srpskom parlamentu kaže da hrvatski jezik ne postoji, i na to reaguje samo LDP. Ostali ćute, iako su im puna usta Evrope, mira, dijaloga", rekao je Đurić.

On je naveo da vlast "sa namerom pravi konfuziju" kako bi pokušala da "prikrije" činjenicu da je prosečna plata za šestinu manja nego u decembru prošle godine.

Član Predsedništva LDP-a naveo je i da inflacija i "dalje divlja", da skoro milion ljudi nema posao, da se država zadužuje po stopi koja će "generacije gurnuti u dužničko ropstvo" i da hiljadu škola nema pristojan toalet.

LDP, dodao je Đurić, neće ćutati, jer "vidi da se Srbija ponovo pretvara u barutanu devedesetih", na šta se mora odgovoriti politički organizovano.

"Tu ima mesta za celu građansku, demokratsku, ozbiljnu Srbiju, ljude, stranke, sindikate, nevladin sektor, sve koji vide koliki je ponor prema kojem se krećemo", smatra Đurić.

"Odluka Vlade, šamar građanima"

Odluka Vlade da od sada dozvoljena količina aflatoksina u mleku bude 0,5 a ne 0,05 mikrograma po kilogramu je šamar Vlade građanima, izjavio je poslanik LDP Bojan Đurić.

On je rekao Tanjugu da očekuje da javnost i građani Srbije reaguju na tu, po njemu, "skandaloznu odluku".

“Znači li to da ćemo od sada u svakoj situaciji kada imamo neki problem,umesto da ga rešavamo, menjati zakonsku regulativu i govoriti kako je sve u redu.To takođe obesmišljava naše evropske integracije. A ako nam je izgovor da i Amerikanci imaju tu dozvoljenu granicu, onda hajde da kod nas važe i svi ostali američki standardi”, rekao je Đurić.

On je podsetio da je Vlada prihvatila zahtev LDP-a da se najverovatnije 5. marta održi posebna sednica o bezbednosti mleka i prehrambenih proizvoda i zato današnju odluku Vlade o povećanju dozvoljene količine aflatoksina ocenio kontradiktornom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: