SNS o strategiji za gradsku vlast

Strategiju za promenu vlasti u Beogradu biće razmatrana sledeće nedelje na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, pišu Novosti.

Izvor: B92

Petak, 30.11.2012.

23:45

Default images

U SNS su ubeđeni da za ovu klopku imaju uporište i u matematici, tvrdeći da većina za svrgavanje demokrata nije sporna.

"Ne treba oko tog pitanja praviti veliku nervozu. Imamo većinu", kratko je rekao Aleksandar Vučić za Novosti.

U štabu SNS, su Novosti saznali da će im se, uz SPS, JS i DSS, prikloniti i PUPS, iako je vođstvo penzionera javno podržalo Đilasa. U Pupsu, međutim, tvrde da ih naprednjaci nisu zvali.

"Nema ništa novo. Za sada ostaju na snazi raniji stavovi našeg rukovodstva da vlast u Beogradu radi dobro ", rekao je Momo Čolaković, potpredsednik PUPS.

I socijalisti kažu da je loptica još u dvorištu SNS i ne žele da se opredeljuju o zahtevu za smenu beogradske vlasti koji još nije ni stigao do njih.

Šef Gradskog odbora DSS Andreja Mladenović kaže za ”Novosti” da oni očekuju formalnu inicijativu od SNS.

"Spremni smo za razgovore, jer su Beogradu neophodne promene što pre", kaže Mladenović.

Većinu u beogradskom parlamentu trenutno čine Đilasova lista ”Za bolji Beograd” i koalicija SPS-PUPS-JS koji su ”zaposeli” 63 od 110 stolica. Tabor demokrata broji 50 mandata, SNS 37, DSS devet, SPS sedam, PUPS četiri i JS dva. Za odlučivanje je neophodna većina od 56 odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: