PERISIC: DA NISU TRAGICNE, ILICEVE TVRDNJE BILE BI KOMICNE

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2002.

18:00

Default images
Lider Nove Srbije Velimir Ilic izjavio je da je potpredsednik Vlade Srbije Momcilo Perisic 1997 kao nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije, planirao vojni udar i likvidaciju lidera opozicije i tadasnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Milosevica. Ilic je rekao da je dokument video odmah posle 5. oktobra 2000. u Generalstabu VJ, da je na njemu bio Perisicev potpis, a da je cilj bio da bude "pobije srpska opozicija", "sredjen Milosevic" i da bude "uvedeno vanredno stanje".

U izjavi novinarima u Saveznoj skupstini Perisic je Iliceve tvrdnje okarakterisao kao tragicne. "Ilic pravi auto-put Beograd-Cacak, pravi fabriku duvana u Cacku, kako je te dve stvari odrzao i uradio, tako je i video taj dokument. Ilic je najveci borac za borbu protiv diktature, on je skinuo diktatora 5. oktobra, a 6. oktobra je vec usao u Generalstab kod najveceg branioca diktatora i ovaj mu je dao dokumenta najvece drzavne tajnosti. Da nije tragicno bilo bi komicno", rekao je Perisic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: