REKONSTRUKCIJA REPUBLICKE VLADE U MARTU

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2002.

18:00

Default images
Posle praznicnog zatisja, u vladajucoj koaliciji se ponovo otvara pitanje krize i njenog eventualnog razresenja. Premijer Srbije Zoran Djindjic najavio je rekonstrukciju Vlade u martu ili aprilu, kao i mogucnost da Demokratska stranka Srbije dobije 3 do 4 resora u Vladi.

"Postoji niz mogucnosti da sve sto DSS navodi kao konkretnu primedbu bude reseno, ali, generalna primedba da Vlada Srbije ne valja i da je iz temelja treba menjati jednostavno nije realna i kao takva ne predstavlja problem koji treba resavati", kaze Djindjic. On u izjavi za B92 takodje napominje da do sada nije razgovarao s predstavnicima DSS o rekonstrukciji Vlade. "Postoji jedna mala rekonstrukcija koja se odnosi na Ministrastvo zdravlja, Ministrastvo za ekologiju i upravljanje prirodnim resursima i jedno ministarstvo bez portfelja. Velika rekonstrukcija bi se odnosila na 3 nova ministarstva koja bi dobio DSS, njihovog potpredsednika Vlade, eventualno Velimira Ilica kao potpredsednika Vlade. Spremni smo da otvorimo vrata za razgovore.

Neformalno sam iz DSS cuo da oni skepticno gledaju na domen bezbednosti gde imaju mali uticaj, a ja sam spreman da uvedemo funkciju generalnog inspektora policije koji bi kontrolisao rad policije i spremni smo da njima prepustimo to mesto uz dogovor o licnosti", kaze Djindjic.

Djindjica smo pitali da li ce uskoro o rekonstrukciji Vlade i resenju krize u DOS razgovarati s Vojsilavom Kostunicom. "16. januara cemo u avionu za Podgoricu imati priliku da popricamo, a posle toga na sastanku DOS, ali i pre toga mozemo na nekim manjim sastancima, koji ne bi bili DOS, da vidimo da li DSS ima zelju da razmislja o stvarima u ovom pravcu. Ako ima onda mozemo lako da se dogovorimo, ako ne, onda cemo na Predsednistvu DOS definisati modalitete, ali oni ipak prethodno treba da daju signal da su raspolozeni za tu varijantu", kaze Djindjic.

Potpredsednik DSS Dragan Marsicanin pozdravio je najavu Djindjica za rekonstrukciju Vlade i ocenio da to predstavlja "prvi dobar signal"

nakon izbijanja koalicione krize. "To je dobar znak, da se razmislja o predlogu za resenje krize u DOS. Najmanje se radi o broju ministarskih mesta, mislimo da sve stranke DOS, shodno svojoj snazi, treba da ucestvuju u Vladi", kaze Marsicanin. On je na konferenciji za novinare naglasio da je DSS, pre svega, zainteresovan za sustinsku izmenu nacina rada Vlade i njen povratak izvornim principima DOS, a da bi tek na kraju trebalo razgovarati o tome koliko ce koja stranka imati ministara i koje resore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: