Belorusija platila dug za gas

Belorusija je u potpunosti isplatila Rusiji dug za gas i Gasprom će joj obnoviti predviđene dnevne isporuke, saopštili iz "Gasproma".

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2010.

09:38

Default images

Šef "Gasproma" Aleksej Miler u telefonskom razgovoru informisao ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva da je beloruska strana u potpunosti isplatila dug za isporuke gasa.

"Doneta je odluka da se (isporuke) obnove u punom obimu", prenela je danas novinarima portparolka Kremlja Natalija Timakova.

"Gasprom" je u ponedeljak uveo postepene restrikcije na isporuku gasa Belorusiji, zbog duga za ovu godinu od 192 miliona dolara. U sredu, Belorusija je dobijala svega 40 odsto od potrebne količine.

Sa svoje strane, Belorusija zahteva da joj "Gasprom" isplati ovogodišnji dug za tranzit gasa za evropske potrošače preko njene teritorije, i upozorila je da će ga danas potpuno obustaviti.

Ruski zvaničnici još nisu komentarisali ultimatum Belorusije.

Itar-Tas prenosi da su gasne kompanije u Poljskoj i Litvaniji juče već registrovale smanjenje količina gasa.

Kroz Belorusiju u EU ide oko 20 odsto ruskog gasa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: