Vaksinisano 87 000 ljudi

U Srbiji je zaključno sa 30. decembrom protiv novog gripa vakcinisano 87. 285 osoba, saopštio je Institut za javno zdravlje "Batut".

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2009.

12:36

Default images

Najveći udeo među vakcinisanim 72,1 odsto čine osobe sa hroničnim oboljenjima, među kojima je najviše osoba sa hroničnim kardiovaskularnim bolestima, metaboličkim poremećajima (dijabetes i gojaznost) i hroničnim plućnim bolestima.

Učešće zdravih osoba među vakcinisanim u posmatranom periodu iznosi 17,7 odsto, zdravstvenih radnika 5,2 odsto, dok ostale kategorije (zaposleni u javnim službama, korisnici i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite i trudnice) čine pet odsto vakcinisanih.

Na osnovu plana raspodele koji je Institut za javno zdravlje Srbije dostavio Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", distribuirano je 139.880 doza vakcine protiv pandemijskog gripa.

Kampanja vanredne imunizacije počela je 17. decembra u podne na 1.127 vakcinalnih punktova.

Vakcinacija se preporučuje svim osobama starijim od šest meseci sa hroničnim poremećajima zdravlja, trudnicama u drugom i trećem trimestru trudnoće, zdravstvenim radnicima, zaposlenima i smeštenim u ustanovama socijalne zaštite, zaposlenima u javnim službama, zdravoj deci i odraslima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: