Većina za povlačenje iz Avganistana

Više od polovine Britanaca smatra da rat u Avganistanu ne može da se dobije i da njihovi vojnici treba da se povuku iz te zemlje, pokazuju istraživanja.

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2009.

10:30

Default images

Oko 58 odsto ispitanika smatra da ofanziva protiv talibanskih ekstremista ne može da ima pozitivan ishod, dok je 31 odsto ispitanika suprotnog mišljenja.

Prema anketi Kongresa, 52 odsto anketiranih Britanaca želi da britanski vojnici napuste Avganistan, dok se njihovom odlasku protivi 43 odsto ispitanika.

Oko 75 odsto Britanaca smatra da vojnici nisu dovoljno opremljeni za uspešnu misiju u Avganustanu, rezultat je istraživanja koje je objavio britanski list.

Više od 9.000 britanskih vojnika raspoređeno je u Avganistanu, uglavnom u južnoj provinciji Helmand koja se smatra uporištem talibana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: