"Prelomna tačka" rata? Poznat datum

Državna Duma mogla bi 29. septembra na vanrednom zasedanju da raspravlja o zakonima kojima se delovi Ukrajine uključuju u sastav Rusije, prenosi TASS.

Izvor: B92

Subota, 24.09.2022.

19:35

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"Nakon prebrojavanja glasova na referendumima, predlozi zakona mogu biti podneti već 28. septembra, kako bi Duma imala vremena da ih usvoji 29. (septembra)", rekao je izvor.

U slučaju pozitivnog ishoda referenduma, Državnoj dumi će biti podneti na ratifikaciju međunarodni ugovori, kao i nacrt saveznog ustavnog zakona o prijemu novih subjekata u sastav Ruske Federacije.

U samoproglašenima Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR, LNR) i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, koje su pod ruskom kontrolom, danas se nastavljaju referendumi o pripajanju Rusiji, koji su počeli 23. septembra.

Referendumi će biti završeni u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: