Abazoviću stigao zahtev - u njemu vide "saveznika koji će naći put da pomogne verujućem narodu crnogorskom"

U jeku dogovora oko potpisivanja Temljnog ugovor aizmeđu SPC i Crne Gore, premijeru Crne Gore stigao je još jedan zahtev.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2022.

13:26

Abazoviću stigao zahtev - u njemu vide
EPA/EFE/SERGEY DOLZHENKO

Premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću danas je zvanično dostavljen zahtev mitropolita kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihajla (Miraša Dedića) za pregovore o zaključenju ugovora "o uređenju međusobnih odnosa" između države i te crkve, rečeno je je CdM-u iz CPC.

Dedeić se u zahtevu za "zaklučenje Ugovora o uređenju međusobnih odnosa", poziva na "Ustavom zagarantovana prava na slobodu veroispovesti i prava na ispoljavanje vere i religijskih uverenja i traži obezbeđenje uslova za neometano i puno delovanje CPC i njenog sveštenstva u skladu sa Ustavom CPC i pozitivnim zakonima države Crne Gore, očuvanje tradicije, kulturne baštine i istorijskog nasledja CPC i verujućih pravoslavnih Crnogoraca".

On je, kako prenosi portal CdM izrazio uverenje da njegova crkva u Abazoviću ima saveznika "koji će naći put i način da pomogne verujućem narodu crnogorskom da ostvari svoja temeljna ljudska i verska prava".

Dedeić je prošle nedelje dao blagoslov za formiranje pravnog tima koji bi pripremio predlog ugovora između države Crne Gore i kanonski nepriznate CPC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: