SAD i Indija proširuju bezbednosno partnerstvo

Diplomate Indije i Sjedinjenih Država obećale su danas da će proširiti multilateralno bezbednosno partnerstvo.

Izvor: B92

Sreda, 28.07.2021.

15:28

SAD i Indija proširuju bezbednosno partnerstvo
Shutterstock/ J_UK

Kao i da će produbiti odnose između dve zemlje usled zabrinutosti zbog sve većeg uticaja Kine u regionu.

Američki državni sekretar Entoni Blinken i indijski ministar spoljnih poslova Subrahmaniam DŽaišankar sastali su se u Nju Delhiju, u nastojanju da ojačaju regionalni front u borbi protiv sve većeg uticaja Pekinga u Indo-pacifičkom regionu i da intenziviraju saradnju u Avganistanu, prenosi agencija AP.

Oni su pohvalili međusobnu pomoć u borbi protiv koron virusa, i naveli su da je njihovo partnerstvo u oblasti vakcina pokušaj da se okonča pandemija.

"Na svetu je malo odnosa koji su vitalniji od odnosa između SAD i Indije. Mi smo dve vodeće svetske demokratije i naša raznolikost podgreva našu nacionalnu snagu'''', rekao je Blinken na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: