Kremlj: Kovanje zavere o atentatu ne utiče na integraciju

Kremlj je uveren da situacija u vezi s kovanjem zavere o atentatu na beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka ne mogu uticati na integraciju sa Rusijom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.04.2021.

14:11

Kremlj: Kovanje zavere o atentatu ne utiče na integraciju
Ilustracija: Depositphotos/ AlexKosev

"Ne mislim da su ove stvari međusobno povezane", rekao je Peskov novinarima, komentarišući da li bi situacija u Belorusiji mogla da utiče na tempo integracije između Moskve i Minska i da li su dvema zemljama potrebne bliže veze kako bi izbegle takve pretnje, preneo je Tass.

Prema njegovim rečima, integracioni procesi u okviru Saveza Rusije i Belorusije su jedno, dok su spoljne pretnje i beskrajni pokušaji mešanja u unutrašnje poslove obe države potpuno drugačija stvarnost.

"Ovo je realnost sa kojom ćemo morati da se suočimo u godinama koje dolaze", istakao je Peskov i dodao da bi se trebalo navići na to.

U međuvremenu, saradnja i zajedničko suprotstavljanje spoljnim pretnjama veoma su važni i u interesu su naroda dve zemlje, kazao je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: