Fakultet se ogradio od seksističkih stavova profesora; "Očigledan sarkazam" FOTO

Matematički fakultet se zvaničnim saopštenjem ogradio od profesora koji je na toj mreži ostavio neprimerene komentare povodom nedavnih slučaja silovanja.

Izvor: B92

Nedelja, 11.04.2021.

15:59

Default images

U saopštenju se navodi da se Matematički fakultet u potpunosti ograđuje od njegovih seksističkih, pogrdnih, uvredljivih i diskriminatornih stavova.

Profesor Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, doktor Zoran Pavlović nedavno je objavio na Tviteru komentar kako podržava aktivnosti Branislava Lečića i Milutina Jeličića Jutke, te izneo niz pogrdnih i neprimerenih izjava prema ženama.

Podsetimo, profesor Pavolvić je napisao:

“Potentnih muškaraca u Srbiji je očigledno vrlo malo. Dokaz je negativna stopa prirodnog priraštaja. Zato Jutku i učitelja glume Leku, ljude potentne i sa nagonima, treba ohrabriti da ih zadovolje, a ne trpati ih iza rešetaka. Žene tu imaju određenu ulogu i patriotsku dužnost”, tekst je skandalozne objave Pavlovića. Ipak, nakon pomenutih pisanja, Pavlović se pravdao da je u pitanju isključivo sarkazam.

“Da li je moguće da toliko mnogo tviteraša ne prepoznaje očigledan sarkazam u mom tvitu? Ili startuju na prvu loptu, bez razmišljanja? Pročitajte još neki moj tvit i videćete u kolikoj ste zabludi”, napisao je Pavlović. i nacei da ga boli i brz odgovor fakulteta, te da je pisao neko ko ga očigledno dobro poznaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: