Merkelova i Putin razgovarali telefonom: Šta je zatražila nemačka kancelarka?

Angela Merkel zahtevala je u telefonskom razgovoru sa Putinom da Rusija smanji broj svojih nedavno nagomilanih vojnih trupa u blizini istočne Ukrajine.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

15:50

Merkelova i Putin razgovarali telefonom: Šta je zatražila nemačka kancelarka?
EPA-EFE/PAVEL GOLOVKIN / POOL

Merkelova je, takođe, pokrenula pitanje zatvorenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, koji je trenutno bolestan u zatvoru i koji zahteva pristup nezavisnom medicinskom tretmanu, prenosi agencija Rojters.

"Između ostalog, razgovor je bio i o pojačanom ruskom vojnom prisustvu u okolini istočne Ukrajine. Kancelarka je zahtevala da ovo nagomilavanje bude smanjeno radi smirivanja situacije", dodaje se u saopštenju.

Ruski predsednik je, u telefonskom razgovoru sa kancelarkom, izrazio zabrinutost zbog porasta napetosti u Donbasu, i optužio je Ukrajinu za provokativnu akciju u tom regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: