Vučić: Dugo će da traje korona VIDEO/FOTO

Predsednik Aleksandar Vučić predao je danas premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu prvi kontigent vakcina koji Srbija donira toj zemlji.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 14.02.2021.

08:24

Vučić: Dugo će da traje korona VIDEO/FOTO
Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

Na granicnom prelazu Tabanovci Zaeva je docekao Vučić, koji mu je urucio 4.680 vakcina "Fajzer" neophodnih za imunizaciju građana protiv koronavirusa.

"Doneli smo 4.680 vakcina, to je u prvoj fazi. Mislim da je to lepa vest za našu braću", rekao je Vučić.

Zaev je na to uzvratio - hvala vam puno. Vučić je rekao da je kompanija Fajzer tražila da se vakcine predaju po svim procedurama

U pitanju je polovina od ranije dogovorenih oko 8.000 doza koliko ce Srbija obezbediti Severnoj Makedoniji.

Primopredaja vakcina trebalo je prvobitno da se održi u cetvrtak, ali je odložena za tri dana zbog, kako je navedeno, neophodnosti nabavljanja dodatne tehnicke dokumentacije.

Obratio se Vučić

"Ja sam se smrzao, tako da ću da skratim", rekao je na početku Aleksandar Vučić i dodao da je srećan što su vakcine date Severnoj Makedoniji.

Kaže da Srbija nema drugih interesa osim prijateljstva.

"Ništa nas ne zanima osim da naše prijateljstvo napreduje", kaže.

Zahvalio se zdravstvenim radnicima koji vakcinišu građane Srbije.

"Ljudi koji učestvuju u vakcinaciji dobiće dodatnu jednokratnu pomoć od 10.000 dinara", kaže.

Objasnio je da u ugovoru sa Fajzerom piše da nije moguće otuđiti vakcine, i da je to bio problem da se Severnoj Makedoniji ranije vakcine dostave.

"Imali ste te ugovorne probleme, uspeli smo da ih rešimo", kaže.

Na pitanje kako tumači da iz EU nije stigla nijedna vakcina, predsednik Vučić je naveo da će stići.

"Dugo će da traje korona, vakcine će nam biti potrebne. Mnogo će nam značiti kad dobijemo u martu ili aprilu", objašnjava.

Predsednik je ovom prilikom najavio da će u narednih nekoliko dana u Srbiju stići prvih 150 hiljada doza vakcine "AstraZeneka". Kako je predsednik istakao, pregovori za ovu vakcinu traju već mesecima.

Takođe, istakao je da će dolaskom vakcine "AstraZeneka" građani Srbije moći da biraju između 4 dostupne vakcine: Sputnjik Ve, kineske Sinofarm, Fajzerove vakcine i vakcine AstraZeneka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: