Demonstranti u centru Jerevana, traže ostavku Pašinijana

Više desetina opozicionara i aktivista blokiralo je danas centralnu aveniju u glavnom gradu Jermenije Jerevanu, tražeći ostavku premijera Nikola Pašinijana.

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2020.

16:05

Demonstranti u centru Jerevana, traže ostavku Pašinijana
EPA-EFE/ RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

"On je ukrao budućnost našoj deci i mora da ode. Prodao je našu zemlju", uzvikivali su demonstranti protiv premijera Pašinijana, a TAS S prenosi da je policija počela da privodi učesnike protesta.

U Jermeniji se danima održavaju protesti protiv Pašinijana, koga optužuju da je sa Azerbejdžanom, uz posredovanje Rusije, sklopio mirovni sporazum na štetu Jermenije i Nagorno-Karabaha, oblasti u Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom, oko koje su se poslednjih meseci vodili sukobi između dve susedne zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: