Nigerija: Vojnici nisu hteli da pucaju na civile

Vlada nigerijske države Lagos zatražila je od vojske da interveniše da bi uspostavila red na protestima koji se održavaju protiv policijske brutalnosti.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2020.

11:45

Nigerija: Vojnici nisu hteli da pucaju na civile
Foto: Depositphotos/Bumble-Dee

Ali vojnici nisu hteli da pucaju na civile, saopštila je nigerijska vojska.

Demonstracije širom zemlje postale su nasilne 20. oktobra kada je, prema navodima svedoka u Lagosu, vojska otvorila vatru na mirne demonstrante ubrzo nakon što su lokalne vlasti uvele 24-časovni policijski čas, preneo je Rojters.

Vlada Lagosa zatražila je da se vojska rasporedi zbog nasilja koje je dovelo do spaljivanja nekoliko policijskih stanica i ubijanja policajaca, navodi se u saopštenju vojske koje je objavljeno kasno sinoć.

Nigerijska vojska u ispunjenju svojih ustavnih odgovornosti nije pucala ni na jednog civila, navedeno je u saopštenju vojske. Policija je, takođe, demantovala da je učestvovala u ubistvu civila.

Prema navodima svedoka i međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenal, u Lagosu su policajci i vojnici ubili najmanje 12 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: