Kosovski ministar zdravlja najavljuje nove mere

Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj najavio je skoro pooštravanje mera za sprečavanje širenja infekcije koronavirusom.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

14:43

Kosovski ministar zdravlja najavljuje nove mere
Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

Kako kaže, to se posebno odnosi na području Prištine, odakle dolazi najveći broj novoinficiranih.

Zemaj je, posle sastanka sa gradonačelnikom Prištine Špendom Ahmetije, naveo da je taj grad u prethodne dve nedelje bio epicentar zaraze.

"Ta uznemirujuća činjenica primorava nas da vrlo brzo donesemo odluke o novim merama za Kosovo uopšte, ali posebno za Prištinu. Više od 700 novih slučajeva zaraze tokom poslednjih 14 dana u glavnom gradu, to je situacija koja zahteva maksimalnu mobilizaciju svih da bi se tačno i rigorozno sprovodile odluke vlade", napisao je Zemaj na Fejsbuku.

Dodao je da je od gradonačelnika Prištine zatražio da nadležne gradske službe strogo kontrolišu poštovanje epidemioloških mera u školama, javnom prevozu i drugim zatvorenim prostorima.

"Zahtevao sam da se strogo sprovode preporuke poput držanja fizičke distance, upotrebe maski, dezinfekcije i provetravanja prostorija, kako bi se sprečilo eventualno širenje infekcije u zatvorenom. Priština je glavni grad svih građana Kosova, ali nikako ne možemo dozvoliti da bude leglo zaraze", naveo je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: