Peskov poručio Makronu: Odbacujemo

Kremlj ne vidi bilo kakvu direktnu optužbu u izjavi Emanuela Makrona o situaciji sa ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim, kaže protparol ruskog predsednika.

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

14:28

Peskov poručio Makronu: Odbacujemo
Foto: EPA-EFE/ YURI KOCHETKOV

Dmitrij Peskov navodi da, ako takva optužba postoji, onda je Moskva snažno odbacuje.

"Ako francuski kolega predsednika Vladimira Putina ima bilo kakve optužbe protiv Rusije i predsednika u kontekstu priče o berlinskom pacijentu, mi je snažno odbacujemo. U međuvremenu, ne vidimo nikakvu direktnu optužbu i ne bismo voleli da je vidimo", naveo je Peskov komentarišući stavove koje je Makron izneo juče na virtuelnom zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Makron je zatražio od Rusije da hitno objasni slučaj navodnog trovanja Navaljnog i poručio da Pariz neće dozvoliti da se pređu "crvene linije" u pogledu upotrebe hemijskog oružja.

Peskov se saglasio da je hemijsko oružje ili bilo kakva njegova komponenta "apsloutno neprihvatljivo u Rusiji, Evropi, ili bilo gde drugde".

Naglasio je da se Moskva u potpunosti pridržava Konvencije o hemijskom oružju.

Navaljnom je prošlog meseca pozlilo u Sibiru, nakon čega je smešten u bolnicu u Omsku, a potom u stanju indukovane kome prebačen na lečenje u Nemačkoj.

Berlin tvrdi da rezultati tri laboratorije pokazuju da je otrovan nervnim agensom nivočokom, što Moskva negira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: