Beloruska opozicionarka optužena za pozivanje na preuzimanje vlasti

Član predsedništva Koordinacionog saveta beloruske opozicije Marija Kolesnikova optužena je da je javno pozvala na preuzimanje vlasti.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

22:58

Beloruska opozicionarka optužena za pozivanje na preuzimanje vlasti
EPA/TATYANA ZENKOVICH

"Danas su istražitelji podigli optužnicu protiv Marije Kolesnikove prema članu 361.3 Krivičnog zakonika (pozivi na radnje usmereni na ugrožavanje nacionalne bezbednosti Belorusije, upućeni putem medija i Interneta). Ona ostaje u pritvoru. Istraga se nastavlja", stoji u izjavi.

Po ovom članu predvidjena je kazna od dve do pet godina zatvora.

Kolesnikova je privedena 8. septembra, prema beloruskom državnom graničnom komitetu, ona je lišena slobode prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice sa Ukrajinom. Još jedan član predsedništva Koordinacionog saveta i advokat saveta privedeni su istom prilikom.

Demonstracije širom zemlje zahvatile su Belorusiju nakon predsedničkih izbora 9. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: