Evropska prestonica uvodi ograničeno kretanje

Region Madrida uvodi ciljane blokade i druga ograničenja kretanja u oblastima s velikim brojem slučajeva kovida, saopštile su lokalne vlasti.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

14:21

Evropska prestonica uvodi ograničeno kretanje
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

U Madridu se nalazi oko jedne trećine slučajeva koronavirusa u zemlji, sa većim brojem slučajeva u naseljima s velikom gustinomnaseljenosti i niskim prihodima, uglavnom u južnom delu grada, preneo je "Gardijan".

"Preduzimamo mere, ali to nije dovoljno... Ništa neće uspeti ako ne budemo odgovorni. Došlo je do opuštanja u ponašanju, koje ne možemo sebi da priuštimo", rekao je šef Centra za odgovor na kovid 19 Antonio Sapatero.

On je naveo da su ljudi organizovali zabave, pili na ulici i nisu poštovali pravila o karantinu.

Sapatero nije izneo detalje o tome koje će mere biti usvojene u petak, ali je rekao da zdravstvene vlasti razmatraju uvođenje restrikcija u područjima s najvećim brojem slučajeva koronavirusa.

Otkako su ukinuta ograničenja kretanja i započelo je masovno testiranje krajem juna, broj zaraženih u Španiji porastao je sa nekoliko stotina dnevno na više hiljada dnevno.

Španija ima najveći broj slučajeva koronavirusa u zapadnoj Evropi - 603.167, dok je broj preminulih premašio 30.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: