Lukašenkova protivnica napustila zemlju VIDEO

Glavna rivalka predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku na predsedničkim izborima u nedelju Svetlana Tihanovskaja otputovala je u Litvaniju .

Izvor: B92

Utorak, 11.08.2020.

08:50

Lukašenkova protivnica napustila zemlju VIDEO
EPA/TATYANA ZENKOVICH

Ministar inostranih poslova Litvanije Linas Linkevičijus potvrdio je da je Tihanovskaja na bezbednom.

Nove demonstracije u znak protesta protiv rezultata predsedničkih izbora u Belorusiji, organizovane su i sinoć, policija ih je rasturala silom, kao i u nedelju uveče, koristeći suzavac i ispaljujući gumene metke, izveštava Radio Slobodna Evropa.

Masa ogorčenih građana, manja nego u nedelju uveče uzvikivala je "Sramota!" i "Živela Belorusija!", navodi isti izvor.

Policija je potvrdila ruskoj agenciji TAS da je hapsila demonstrante i uveravala da je "situacija pod kontrolom", ali prema navodima ruskih i beloruskih medija, hapšenja ima i u drugim gradovima.

Rojters izveštava da saradnici Svetlane Tihanovskaje nisu uspeli da stupe u telefonski kontakt s njom nakon što je napustila zgradu izborne komisije i izjavila da se smatra pobednikom predsedničkih izbora u Belorusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: