Još jedan srpski diplomata u bolnici zbog koronavirusa

Još jedan član diplomatske misije Srbije u Ženevi zaražen je koronavirusom i nalazi se u bolnici, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2020.

14:20

Još jedan srpski diplomata u bolnici zbog koronavirusa
Ilustracija: Getty images/ Christopher Furlong/ staff

"Imamo drugog člana naše diplomatske misije u Ženevi, koji je takođe dobio virus korona, i koji je u dosta teškom stanju i trenutno se nalazi u bolnici u Švajcarskoj. To je naš drugi diplomata koji je oboleo", rekao je Dačić za Studio B.

Ministar je naveo da se nada da je prvi član diplomatske misije kod kojeg je registrovan virus završio terapiju i da neće više biti definisan kao neko ko je zaražen. Dačić je dodao da je u Švajcarskoj situacija malo haotična. "Našem prvom diplomati su rekli da se 21. marta javi da bi se videlo da li mu je prošla korona. On se javio, a oni su mu rekli da nema potrebe da dolazi, da nemaju testove i da testiraju samo teško bolesne, a da on preventivno ostane još sedam dana u poluizolaciji. Tako da on sada ne zna da li je izlečen, a u međuvremenu se zarazio i drugi diplomata, koga nisu hteli da puste u bolnicu u Švajcarskoj", rekao je Dačić. Ministar je rekao da će protestovati zbog toga, jer da se tako nešto desi njihovim ljudima kod nas, rekacija Srbije bi svakako bila humanija. Dačić je istakao da ima državljana Srbije koji su teško bolesni, a nalaze se u inostranstvu. Dodao je i da se pravi pregled svih naših ljudi koji su zaraženi negde širom sveta. "Juče sam video da ima troje Italiji, dvoje u Emiratima... U Italiji je jedna od tri osobe u teškom stanju", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: