Pompeo optužuje Kinu: SAD se nadaju da će Kinezi imati isti pristup slobodi govora kao i Amerikanci

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da SAD osuđuju proterivanje troje dopisnika "Vol strit žurnala" iz Kine.

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2020.

20:01

Pompeo optužuje Kinu: SAD se nadaju da će Kinezi imati isti pristup slobodi govora kao i Amerikanci
Getty Images/ Mark Wilson

Pompeo je naveo da odgovorne zemlje shvataju da slobodni novinarski izveštaji čine slobodu izražavanja, saopštio je Stejt department.

"Zrele, odgovorne zemlje shvataju da slobodno izveštavanje štampe predstavlja činjenice i izražava mišljenja. Pravi odgovor je izneti suprotne argumente, a ne ograničavanje govora. SAD se nadaju da će Kinezi imati isti pristup tačnim informacijama i slobodi govora kao i Amerikanci", rekao je Pompeo.

Kina je ranije danas oduzela pres-akreditacije i najavila proterivanje troje novinara "Vol strit žurnala" nakon što je list, čije je sedište u Njujorku, odbio da se izvini zbog kolumne u kojoj se Kina naziva "pravim bolesnikom Azije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: