Iza kulisa sastanka u Parizu: "Uopšte me ne zanima da li Kosovo priznaje Srbiju"

Iznenadni sastanak francuskog, srpskog i kosovskog predsednika Emanuela Makrona, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija završen bez konkretnijeg epiloga o dijalogu.

Izvor: Blic, Tanjug

Utorak, 12.11.2019.

16:50

Iza kulisa sastanka u Parizu:
Tanjug/ Predsedništvo Srbije

Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", Makronova ideja bila je da pokuša da utiče na obe strane da se vrate za pregovarački sto i da probaju da dođu do kompromisnog rešenja.

Izvor "Blica" kaže da je Vučić bio otvoren i da je pred Makronom rekao da ga, inače, uopšte ne zanima da li Kosovo priznaje Srbiju, jer je Srbija već priznata zemlja od svih zemalja sveta.

On je tako odgovorio na to što je Tači govorio na sastanku, odnosno na spremnost Prištine "da nastavi dijalog, zarad postizanja sporazuma, koji bi podrazumevao međusobno priznanje dve strane".

Srpski predsednik je rekao i da predstavnici prištinskih vlasti ni do sada nisu poštovali dogovore koji su postignuti, i da zbog toga ne veruje da će drugačije biti kada su posredi budući razgovori.

"Predsednik Srbije je rekao Tačiju da imamo još deset zemalja koje čekaju da donesu odluku o povlačenju priznanja, jer pokret nezavisnih i slobodnih zemalja u svetu je jači i veći iz dana u dan", navodi izvor "Blica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: