"Mala taktička pobeda za nas" VIDEO

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je povlačenje zahteva Prištine za prijem u Interpol pobeda za Srbiju.

Izvor: B92

Utorak, 15.10.2019.

18:30

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

On je istakao da je do odustajanja došlo kada su u Prištini shvatili da će dobiti manje glasova nego na poslednjoj skupštini te organizacije u Dubaiju.

"Znate da sam uvek prilično pesimističan, ali rekao sam da očekujem pobedu. Ne volim velike reči, ne volim da se radujemo, jer nismo strateški problem rešili. Ali ovo je mala taktička pobeda za nas", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Predsednik je istakao da bi rezultat glasanja na ovoj skupštini Interpola za Prištinu bio još nepovoljniji nego prošli put u Dubaiju.

"Znali su oni od početka da neće da uspeju, ali su mislili da je trend povoljniji u odnosu na glasanje u Dubaiju. Ali, kada su shvatili da je trend nepovoljniji, onda su odustali", rekao je Vučić.

Istakao je da zbog toga građani sa Kosmeta neće moći da se osvedoče koliko je podrške Priština izgubila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: