Britanski ambasador: Tvrdnja da Kvinta hoće vladu bez izbora je novinarska glupost

Britanski ambasador na Kosovu Rori O'Konel reagovao je na interpretacije povodom zajedničke izjave zemalja Kvinte o dijalogu BG i PR, prenosi Koha.net.

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2019.

15:40

Britanski ambasador: Tvrdnja da Kvinta hoće vladu bez izbora je novinarska glupost
Ilustracija: Depositphotos/Yarr65

O'Konel je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da je pitanje dijaloga između Beograda i Prištine važna tema i za Kosovo i za ceo region, zbog čega je potrebna međunarodna umešanost i zato je Kvinta pozvala na njegovo obnavljanje, dok pitanje izbora zavisi od Kosova, da li će ih raspisati ili neće.

"Pročitao sam 'komentatore' koji tvrde da je izjava Kvinte bio poziv na formiranje nove vlade bez izbora. Zašto novine štampaju svoje gluposti bez da nas pitaju šta mislimo? Nije ni čudo što se građani Kosova često osećaju neinformisani. Ali ponovno pokretanje dijaloga i zaključivanje sveobuhvatnog sporazuma u interesu su Kosova i celog regiona. Zato vaši prijatelji žele da budete spremni da što pre ozbiljno razgovarate ", napisao je O'Konel

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: