"Čini se da je Francuska spremna za neki dogovor Beograda i Prištine"

Predsednik DSS kaže da se čini da je posle posete Makrona, Francuska spremna da prihvati neku vrstu dogovora do koga bi došlo između Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2019.

09:08

Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Miloš Jovanović ističe da se po tom pitanju pozicija zvaničnog Pariza delimično razlikuje od pozicije Nemačke, ali da i dalje Francuska smatra da je Kosovo nezavisna država i da je učestvovala u secesiji te srpske pokrajine.

On je za "Danas" rekao da je francuski predsednik Emanuel Makron sada u Beogradu, nakon ogromnog diplomatskog gafa iz novembra 2018. sa obeležavanja godišnjice Prvog svetskog rata, poslao očekivane poruke srpskoj javnosti.

Povodom evropskih integracija, Jovanović smatra da je Makron rekao jasno ono što i jeste logično - nema proširenja dok EU, koja je u dubokoj krizi, ne reši svoje probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: