Guskova: Naučili smo lekciju, Rusija bi bila s vama

U Nišu je juče počeo međunarodni simpozicijum o posledicama osiromašenog uranijuma u NATO agresiji na SRJ 1999.

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2019.

07:08

Guskova: Naučili smo lekciju, Rusija bi bila s vama
EPA/ Zoran Sinko

Ruska profesorka Jelena Guskova izjavila je na tom simpozijumu da je Rusija tada naučila lekciju i da, ako bi se sada desila slična pretnja, Srbija ne bi ostala sama.

"Rusija bi bila s vama", poručila je Guskova na drugom međunarodnom simpozijumu u organizaciji advokata Srđana Aleksića, koji prirema tužbu protiv zemalja koje su bombardovale Srbiju tokom NATO agresije.

Guskova je rekla i da je Rusija promenila spoljnu politiku, stala na noge, postala jaka i ona sada, kako kaže, dobro zna ko je njen najbolji prijatelj.

"I sada je možda jedina u svetu koja brani istinu o Srbiji. Bez obzira na to što je prošlo 20 godina, naša obaveza je da naučno i na svim poljima dokažemo da je Srbiji naneta šteta", rekla je ruska naučnica, a prenele "Večernje novosti".

Guskova, koja je objavila nekoliko knjiga o dešavanjima na Balkanu tokom 20. veka, pohvalila je Srbiju i njeno rukovodstvo što su na, kako je kazala, veličanstven način obeležili dve decenije od NAO agresije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: