Cipras: Konstanatan rizik od "vrućeg sukoba" s Turskom

Premijer Grčke izjavio da postoji konstantan rizik od "vrućeg" incidenta s Turskom, da se radi o nepredvidivom susedu koji ne poštuje međunarodno pravo.

Izvor: B92

Petak, 24.05.2019.

10:35

Cipras: Konstanatan rizik od
Foto: Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Cipras u intervjuu za grčku televiziju nije skrivao zabrinutost o tenizijama u odnosima s Turskom i da s obzirom na to, postoji razlog da Grčka bude spremna, prenela je ANA.

"Grčka ima snažnije saveznike nego ikada", naglasio je Cipras, podsećajući da su zemlje EU na poslednjem samitu podržale Republiku Kipar. On je takođe istakao saveze koje je Grčka uspostavila sa zemljama u regionu.

"Uspeli smo da izgradimo mrežu stabilnosti", rekao je Cipras, i objasnio kako samo Turska odbija razgovor i nastavlja s provokativnim radnjama.

Premijer je procenio da politika Ankare vodi u slepu ulicu, da ne pomaže njihovim planovima, i da će na kraju dana to da shvati i predsednik Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: